Een schooldag Naschoolse opvang Ligging Schoolreglement Ouderoverleg Praktische infobrochure Carpooling Boomhut woordenboek

 

Een vertrouwde plek

Tijdens schooldagen kunnen de kinderen terecht op school in de naschoolse opvang tot 18u (op woensdag tot 12u30).
Op facultatieve vrije dagen, pedagogische studiedagen of tijdens vakanties kunnen de kinderen terecht bij de buitenschoolse opvang Dol-fijn, Kasteellaan 1 of Stekelbees.
Vooraf inschrijven is dan noodzakelijk:
Dol-fijn (09 388 30 20 of 0474 22 15 73)
of Stekelbees
(online inschrijven: www.landelijkekinderopvang.be)

 

In the picture

Getuigenissen

Ik werk momenteel aan mijn doctoraat in plantenbiotechnologie aan VIB Gent en ILVO Melle. Ik ben namelijk enorm gefascineerd door planten en hoe ze groeien. In de prikkelende leeromgeving van De Boomhut werd daarvoor de basis gelegd.

Wannes Voorend, oud-leerling

Wij kozen zeer bewust voor De Boomhut omwille van de doorleefde visie ‘leren vanuit de leefwereld van het kind’ en omwille van de aandacht voor ieder kind, rekeninghoudend met zijn of haar competenties en persoonlijkheid. Dat is uniek!

Stéphanie en Christophe, ouders van Arthur en Manon

We zochten een school voor Sander waar zijn natuurlijke interesses als kwaliteit ingezet werden om te leren. Sander’s kennismaking met De Boomhut werd een schot in de roos. In elke school bots je met ieder kind op groeistuipen en uitdagingen, maar in een methodeschool werkt men daar mee. Bijna spelenderwijs leerde hij ook verantwoordelijkheid te nemen en kritisch na te denken. Hij leerde zijn werk te plannen en projectmatig te denken. Sander zit nu in zijn eerste jaar secundair. Het is leuk om te zien hoe hij hier nu al de vruchten van plukt. Niet alleen haalt hij schitterende resultaten, maar bovendien zit hij ook qua attitude en studiehouding in de bovenste schuif.

Dirk en Ann, ouders van Sander

Onze kinderen hebben geen kennishiaten, integendeel. Ze hebben zelfs een aantal extraatjes mee, zoals de nodige présence om ‘zichzelf te verkopen’ en om zaken te presenteren. We zien bijzonder veel engagement bij onze kinderen om verantwoordelijkheden naar zich toe te trekken, zaken te organiseren, hun plan te trekken, actief te zijn in de leerlingenraad, enz.

Juf Anneke