Schermafbeelding 2015-01-08 om 21.16.53

Activiteiten, Leefgroep 3, Leefgroep 4, onze school in de pers jan 8, 2015

Dieter Bossu stelde ons de vraag of hij zijn bachelorproef rond ‘outdoor education’ bij ons zou mogen uittesten. Wij gingen er enthousiast in mee en hebben hier nog geen spijt van gekregen.
De kinderen kregen vooral wiskundelessen buiten de leefgroep.
Begin december konden we al eens proeven van het experiment. De kinderen leerden allerlei meetkundige begrippen toepassen in een reële omgeving, er was een enorme variatie aan leerstof die op een andere manier werd aangebracht. Met takken, boomstronken, gebouwen, openbare muren, … konden we al een heel eind op weg. Het was voor de kinderen niet altijd gemakkelijk om de aandacht erbij te houden, ze moesten leren omgaan met de omgevingsgeluiden en de weersveranderingen. Beetje bij beetje lukte het beter en we voelden dat de leerstof in hun geheugen bleef door de ervaring die ze opdeden. Ze waren moe na een dag, maar hadden genoten van de buitenlucht.
Zelfs uitgeregend verloren ze de moed niet, ze zeurden niet en bleven doorgaan. Ze fietsten, wandelden en zelfs op dat moment was het nog mogelijk om volledig nieuwe leerstof tot zich te nemen. Een nieuwe wereld ging open, zowel voor de kinderen als voor de begeleiders … Met een mooi krantenartikel als kers op de taart. We zijn trots op onze boomhutters en danken Dieter voor de inbreng!

IMG_0255

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150107_01462181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>